ROZHOVOR O PRŮBĚHU ZKOUŠKY s uchazečkou Mgr. Evou Klimentovou

Rozhovor o konání zkoušky s uchazečkou o profesní kvalifikaci Mgr. Evou Klimentovou.

Dobrý den, Evi, mohla byste nám popsat svou cestu ke zkoušce z profesní kvalifikace pilates? Jste lektorkou nebo ukončujete rekvalifikační kurz?

Ke zkoušce jsem se dostala již jako lektorka, avšak stála přede mnou nová výzva, kterou jsem hodlala dobrovolně podstoupit. Svůj první kurz pilates jsem dělala mnoho let zpátky, a ačkoliv je Pilates metodou velmi starou, věděla jsem, že i tenhle druh pohybu podléhá trendům, modifikacím a stále je co se učit a zdokonalovat. Jako ve všem.

Jak jste se na zkoušku připravovala? A byla příprava podle Vás nutná?

Nutná byla, ačkoliv je to jako vše o individuálním přístupu. Záleží na tom, jaké mají zkoušení adepti zkušenosti, jaký mají přístup k pohybu obecně a v neposlední řadě – zda to dělají pro sebe nebo jen kvůli potřebnému „papíru“. Já jsem si musela oprášit nutnou a potřebnou teorii a donutilo mě to vysledovat nové trendy v oblasti Body and Mind.

Proč jste si ke zkoušce vybrala pořadatele v Elixír akademii, která pořádá školicí kurzy v prostorách Elixír studia?

Intuice. Po pravdě řečeno jsem na Elixír akademii narazila náhodou, začala jsem si zjišťovat více informací a velmi mě zaujal jejich přístup. Obzvláště po kontaktování paní Behenské jsem měla jasno, že to je to pravé místo pro zvýšení mé profesní kvalifikace. Její přístup byl dokonale profesionální a zároveň velmi lidský. Nebylo proč váhat.

Překvapila Vás nějaká otázka u zkoušky?

Nepřekvapila. Otázky byly trefně mířené a opravdu k věci.

Byla podle Vás zkouška adekvátně náročná?

Podle mě ano. Líbilo se mi, že nešlo jen o suchou (a kolikrát ne úplně potřebnou) teorii, ale zkoušející dámy se zajímaly o nutnou praxi, včetně „krizových scénářů“. Teď asi mnohé nepotěším, ale za mě by zkouška mohla být ještě o něco náročnější, ale to jen z toho důvodu, aby absolventi těchto a podobných kurzů byli opravdu kvalitní. Nejsem zastáncem jednoduchých víkendových kurzů, podle mě většinou postrádají potřebnou kvalitu. Tento kurz byl však intenzivní a zkouška odpovídala jeho celkovému konceptu.

Byla jste spokojená s organizací zkoušky a se způsobem zkoušení?

Jak jsem již výše naznačila – ano. Velmi. ☺

Bála jste se?

Upřímně řečeno – neměla jsem tolik obavy z toho, co vím nebo nevím. Věděla jsem, že pilates je nedílnou součástí mého života, a proto vím, že i zde lze použít obyčejný „selský rozum“. Na druhou stranu jsem nevěděla, kdo všechno mě bude zkoušet a lidský faktor ne vždy můžete ovlivnit. Jak jsem již ale podotkla, přístup zkoušejících byl férový, profesionální a ještě mě u samotné zkoušky obohatil.

Jaké jsou pocity po získání profesní kvalifikace?

Jednoduše krásné. Není to ale o tom, že mám za sebou další kurz a splňuji to či ono, ale o tom, že jsem potkala opravdu zajímavé lidi a rozšířila jsem si obzory.

Díky za rozhovor ☺

AKTUÁLNÍ TERMÍNY REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ZDE!