Lenka Nováková

Školení

  • 2004 – seznámení s metodou pilates (Varšava)
  • 2005 – roční studium pedagogiky (Varšava)
  • 2008 – členka Corpus studia pilates v Bruselu
  • 2010 – instruktorka pro cvičení s dětmi (Brusel – Cvičení s krtečkem)
  • 2012 – tanečky pro předškoláky (Sportcentrum 10, Praha 10, Vršovice)
  • 2012/13 – instruktorské kurzy pilates Evy Blahušové a Olgy Huspekové
  • 2013 – projekt cvičení v parcích Prahy 10 (květen 2013)
  • 2013 – cvičení pro rodiče s dětmi (Sportcentrum 10, Praha 10, Vršovice)
  • Mezi sportovní výkony, kterých si vážím, patří: ½ maraton v Marakeši (čas 1hod. 37min.) – 2012, Výstup na Mt. Blanc – 2011

 

Proč pilates

Na tuto cvičební metodu jsem poprvé narazila ve Varšavě v roce 2004, kdy jsem se po narození syna snažila dostat opět do formy. Ve fitness centru, kam jsem chodila na klasický aerobic nabízeli i cvičení pod záhadným názvem pilates. Energie na hopsání při péči o dítko už moc nezbývalo, a tak jsem vyzkoušela toto rehabilitačně-posilovací cvičení, které se převážně odehrává na podložce. Chytlo mě to, protože po každé hodině jsem odcházela domů zpevněná, protažená, narovnaná a uvolněná. K mému překvapení jsem za tři měsíce viděla velké změny nejen na těle, ale i na duchu…. Po dvou letech jsem se s rodinou vrátila do Prahy a cvičení pilates na nějakou dobu přerušila.

Když se nám narodila dcera a my se přestěhovali do Bruselu, nastal čas pilates oprášit. V bruselském Corpus studiu jsem našla skvělé a kompetentní instruktory a instruktorky, kteří mě od začátku krok za krokem vedli a motivovali. Ve skupině nás bylo kolem 10 – 12 a většinou jsme se znali jmény. Rodinná a přátelská atmosféra byla pro studio, které se zaměřovalo téměř výhradně na výuku pilates typická. Čtyři roky uběhly jako voda a najednou tu byl čas na návrat do ČR.

To, co jsem se naučila v Corpus studiu v Bruselu a od zkušených cvičitelek Evy a Olgy, bych teď ráda předávala dál. Zvláště, když jsem sama na sobě vyzkoušela, jak metoda pilates funguje, v čem je tak jedinečná a co je důležité zdůraznit při cvičení, aby bylo efektivní.

Věřím, že i Vám toto cvičení pomůže zformovat tělo, posílit hluboký svalový stabilizační systém a dodá příjemný pocit uvolnění.

Lenka Nováková
Absolvent

Na tuto cvičební metodu jsem poprvé narazila ve Varšavě v roce 2004, kdy jsem se po narození syna snažila dostat opět do formy. Ve fitness centru, kam jsem chodila na klasický aerobic nabízeli i cvičení pod záhadným názvem pilates. Energie na hopsání při péči o dítko už moc nezbývalo, a tak jsem vyzkoušela toto rehabilitačně-posilovací cvičení, které se převážně odehrává na podložce.