Prsní implantáty nebo kojení

Konečně jste si splnila sen o větší velikosti košíčků podprsenky? S bujným poprsím Vám jistě stouplo sebevědomí a cítíte se o moc lépe! Kojíte svou milovanou ratolest? Jistě se i Vám více či méně zvětšila prsa a manžel má zřejmě radost :-) Ale POZOR!

Vaše tělo bylo konstituováno na původní velikost prsou! Nezapomínejte, že s většími ňadry přichází větší váha a tím pádem větší zátěž pro Vaše záda. Zvláště samozřejmě v oblasti hrudní páteře, kde postupně ochabují mezilopatkové svaly i svaly, které lopatky aktivují, a v neposlední řadě také trapéz začne cítit váhu Vaší nové velikosti.

Při nesprávném cvičení (určitě byste se měla určitou dobu vyvarovat skákavému typu cvičení) pomalu, ale jistě dochází k vnitřní rotaci ramenního kloubu a vše se projeví v kyfotickém držení páteře.

Neváhejte proto před i po zákroku aktivovat zádové svalstvo, mezilopatkové svalstvo, lopatky, ramena, trapéz, krční páteř a vůbec celé tělo pomocí pilates, a to zvláště se zaměřením na inkriminovaný úsek páteře. Předejdete tím bolestem hlavy (neboť je velmi namáhaná i krční páteř), bolesti v hrudní oblasti a bolesti beder…

A které cviky jsou pro Vás nyní ideální? (pozn. pozice v leže na břiše jsou doporučeny pokud Vás prsa nebolí, případně je můžete podložit, nebo cvik modifikovat do pozice v sedě)

  • protahování prsního svalu (u prsních implantátů velmi citlivě a pomalu) – např. ve SPINE TWIST v modifikované verzi v leže na boku
  • aktivace mezilopatkových svalů – např. SWAN DIVE BASIC
  • hlídejte správné postavení krční páteře ve stoje, v sedě i v leže
  • aktivace mezilopatkových svalů a dolních fixatorů lopatek – např. LETADLO 
  • všechny cviky v pozici KOČKA

Upozorněte lektorku na danou situaci a ona Vám individuálně přizpůsobí cviky, a to zvláště v poloze na břiše. Je velmi důležité seznámit lektorku s Vaší „diagnózou“, neboť pokud máte citlivě a esteticky „udělaná prsa“ nebo nemáte miminko přímo s sebou, lektorka velmi těžko zjistí, že se něco změnilo. Užívejte si nové tělo bez zbytečné bolesti! :-)