Ing. Martina Zahálková

Kontakt:

zahalkova6@seznam.cz

Ing. Martina Zahálková

absolventka

Lenka Sochorová
Taky bych vám všem chtěla hrozně moc poděkovat za celého půl roku, protože mi tento skvělý kurz ukázal novou životní cestu a nasměroval mě. Moc mě celý půlrok bavil a také jsem vděčná za vás, protože vy lektorky jsme při mě byly velkou inspirací.
Nevím nakolik bude čas poděkovat osobně, tak pro jistotu volím i tuto cestu ;-)
Verča Zajícová

Milý Elixíre, milá Olinko, Evičko, Katko a Radko :-)

Na podzim 2022 jsme se poprvé sešly na podložkách na kurzu Pilates instruktor a zdálo se, že závěrečná zkouška je za hodně, hodně dlouho. Kurz ale utekl tak bleskovou rychlostí, že už je vše za námi a já mám v ruce krásný diplom. Ale neodnáším si jen ten „papír“. Jsem taky bohatší o spoustu znalostí, informací a zkušeností. A taky o několik nových přátel.
Pro váš kurz jsem se rozhodla na základě doporučení, a to hned z několika stran. Po jeho absolvování ho budu doporučovat i já, jelikož opravdu stál za to. Kvalita, kterou jsem očekávala, byla beze zbytku naplněna. Zároveň to byl i velmi příjemně strávený čas. Těšila jsem se na každý víkend v Elixíru a teď mě jen mrzí, že už to skončilo.
Mnohokrát vám všem děkuji za váš čas, informace, konzultace, vstřícnost a prostě za vše, co jsem si z vašeho kurzu mohla odnést nejen do lekcí, ale i do života :-)
Ing. Eva Harnett

Chcete poznat, jak pracovat se svým tělem, a aplikovat získané znalosti a dovednosti při práci se svými budoucími klienty?
Nebo již s klienty cvičíte a chcete načerpat nové poznatky a osvěžit Vaše hodiny?
Doporučuji, abyste se zúčastnili rekvalifikačního kurzu Pilates v Elixír Akademii.
Výuka probíhá v přátelském a podporujícím prostředí pod vedením profesionálních lektorek.
Po ZTV je to druhý kurz, který jsem v Elixíru absolvovala, a na mém těle je to poznat.
Zmizely chronické potíže a navíc jsem získala sebedůvěru, že mohu poznatky předávat dál.
Děkuji celému týmu Elixír Akademie!

Hana Hejlová

Je rok od ukončení mého rekvalifikačního kursu Pilates. Do kurzu jsem vstupovala s obavami,  jak se vše naučím a zvládnu a pak případně předávat.

Zkušenosti z kurzu jsem od září 2021 využila v hodinách pilatesu v místě bydliště.

Od září 2021 až do konce června jsem vedla 2 hodiny týdně v uzavřených skupinách po 15 lidech. Vyhnula jsem se tomu, že by postupně docházely nové cvičenky. Kurzovné jsem opakovaně vybírala dopředu na 8 lekcí. To se mi osvědčilo, protože tak byla zajištěna dobrá účast obvykle kolem 11-12 lidí.

Většina z nich vydržela cvičit po celý rok. Věkově jsou mezi 40 – 65 lety, hodiny byly tomu náročností přizpůsobeny.

Díky Vám, které jste nám předali spoustu kvalitních odborných informací a motivaci pokračovat a pracovat na sobě, mne pilates baví. Pomohly mi i videa z Elixíru.

Mám velmi kladnou odezvu od cvičenek, chválí, že jim cvičení pomohlo od bolestí zad či beder a cítí se lépe. Většina z nich si zarezervovala místa na nový běh lekcí od září. Případné nové zájemce do hodin zařadím po absolvování krátkého letního kurzu základů pilates.

Ještě jednou oběma děkuji.

Bc. Irena Křížová

Rekvalifikační kurz instruktora pilates v Elixír akademii se nedá hodnotit jinak než pozitivně!

V dnešní době nepřeberného množství nabídek vzdělání je velmi těžké se zorientovat, ale za sebe mohu říct, že tento kurz Vás nemůže zklamat! 😊

Instruktorky jsou pozitivně naladěné a snaží se svým žákům předat maximum, co mohou, aby z akademie vyšli další kvalitní lektoři.

Na kurzu jsme se dozvěděli velké množství informací od anatomie přes vedení lekcí, práci s pomůckami až po správnou techniku cviků.

Ačkoliv studuji rehabilitaci a zdá se, že nic pro mě tady nemůže být novinkou, opak je pravdou. V Elixíru jsem se naučila preciznímu provedení základních cviků, bez kterého se nelze posouvat dál a zároveň neničit si tělo. Čeho si však vážím nejvíce, je to, že jsem se zde naučila správnému lektorování. Protože být kvalitní instruktorkou je základem, ale bohužel ne samozřejmostí.

Takže pokud váháte, kam na rekvalifikaci, doufám, že teď už máte jasno! 😊

Martinová Michaela
Skopalová Kateřina
Nemčoková Katarína
Doubravová Kateřina
Brávková Blanka
Veronika Kankrlíková
Martina Krutská
Magdalena Vopařilová
Lenka Hanyková
Veronika Šturcová
Jana Blahová Benešová
Lucie Szaboová
Eva Klimentová
Renáta Kopecká
Andrea Madarasová
Pavla Faltová
Tereza Veselá
Matyáš Grimmich
Lenka Samcová
Radka Exnarová
Ing. arch. Alexandra Hájková
Simona Schwanková
Lenka Bourová
Ján Božoň
Jana Benešová
Aneta Chlumská
Zuzana Smolová
Karolína Staňková
Tomáš Zahradník
Pavla Bukačová
Zuzana Jetenská
Pavlína Vaníčková
Markéta Staňková
Tereza Volbrechtová
Michaela Malá
Markéta Kotková
Kristýna Zemanová
Jaroslava Kolářová
Petra Kaňová
Kateřina Maršíková
Jitka Šindelářová
Jitka Chottová
Inka Stanieczková
Hana Hejlová
Dagmar Dziadková
Jana Stará
Ing. Martina Zahálková

Kontakt:

zahalkova6@seznam.cz

Mgr. Jana Klapka

Kontakt:

klapka.jana@seznam.cz

Ing. Irena Křehlíková

Kontakt:

+420 724 488 260

krehl.i@tiscali.cz

Ing. Eva Behenská, MBA

Školení

  • Body Control – Pilatesova metoda, malý diplom, 2007, Face Czech
  • Pilates Institut®, Matwork 1, část 3/3, 2007 – 2008, Face Czech
  • Pilates equipment – inspiration day, 2008, Face Czech
  • Pilates scoliosis – inspiration day, 2009, Face Czech
  • Pilates kyfosis – inspiration day, 2009, Face Czech
  • Pilates lordosis – inspiration day, 2009, Face Czech
  • BOSU®CORE, 2010, Face Czech
  • FLOWIN®CORE, 2010, Face Czech
  • Pilates Institut®, Matwork 2., část 3/3, 2010-2011, Face Czech
  • MyPilates Academy: Krk, krční páteř, rameno 2012
  • Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – 2012, Školicí středisko PhDr, Olgy Huspekové

 

Kde učím

Elixír Studio s.r.o. (www.elixirstudio.cz)

 

Proč pilates

Vystudovala jsem taneční konzervatoř, proto mou životní představou bylo divadlo. Tento sen, který mně provázel od deseti let, kdy jsem na konzervatoř nastupovala, se mi splnil a to v podobě osmi let externí spolupráce se souborem baletu divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Díky tancování jsem mohla své tělo nejen dokonale poznat, ale hlavně hodně trápit, proto jsem začala hledat formu pohybu, která by přetíženým svalům nabídla patřičnou dávku regenerace a uvolnění. Šťastnou shodou náhod jsem se dostala do kontaktu s Olgou Huspekovou, která mi nabídla možnost spolupráce a zároveň byla mým prvním impulsem pro pilates jako takový. Pilates je systém cvičení, kterému věřím a vím, že funguje. Jsem přesvědčena, že je určen pro všechny, že nezná omezení ani limity, že si v něm každý může najít kousek sebe samého a já jsem velmi ráda, že mohu při tomto pátrání po sobě samém klientkám (a klientům) pomáhat.

Monika Juklová
Monika Brožová

Školení

Školicí středisko PhDr. Olgy Huspekové – Instruktor Pilates, 2012-2013

 

Kde učím

Benešov a okolí

 

Proč pilates

Od dětství jsem se věnovala atletice a zkoušela různé druhy sportu. Cvičila jsem několikrát týdně a domnívala se, že čím více se budu u cvičení potit, tím pro mě lépe. Ale postupem času jsem začala mít problém se zády a objevila „klidnější“ pilates. Několik lekcí jsem absolvovala v různých studiích, pociťovala jsem jakousi úlevu od bolesti zad, avšak stále to ještě nebylo ono. Nicméně mé tělo zřetelně avizovalo, že cvičení pilates je velmi užitečné a cítím se po něm velmi dobře nejen fyzicky, ale i psychicky. Minulý rok jsem se náhodou dostala do Elixír studia k Olince a konečně poznala opravdové zázraky cvičení pilates pro mé tělo. Chtěla jsem poznat více do hloubky tento druh cvičení, a proto jsem se přihlásila na rekvalifikační kurz, kde jsem mohla prohloubit své teoretické znalosti i praktické dovednosti.
Po mých zkušenostech, které mně pomohly od bolesti zad, jsem k pilates přivedla již několik svých kamarádek, které jsou stejně nadšené jako já.

 

Kontakt

mobro@seznam.cz

Ing. Taťána Čermáková

Školení

Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – 2012, Školicí středisko PhDr, Olgy Huspekové

 

Kde učím

DDM Praha 13, (www.mddm13.cz)

 

Proč pilates

Cvičit pilates jsem začala po porodu a byla to tehdy vlastně velmi šťastná náhoda. Do té doby mě bavilo jen to, co nějak souviselo s adrenalinem, litry potu a následným pocitem alespoň částečného vyčerpání. Sice mi to trvalo, ale jsem ráda, že jsem nakonec přišla na to, že nejlíp se cítím, když si svou energii pěkně hýčkám uvnitř sebe sama a nejlepším nástrojem k tomu mi je PILATES. Pilates je vysoce návykový, můžete s ním prožít každý – celý den Vašeho života, není to „jen cvičení“ je to „životní styl“, který jsem si vybrala.

 

Kontakt

pilatestatana@seznam.cz

Kateřina Pechlátová

Školení

Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – od září 2012, Školicí středisko PhDr, Olgy Huspekové

 

Kde učím

Praha

 

Proč pilates

Pilates jsem začala cvičit v Elixír studiu v roce 2006 a pro mě znamenal přesně to pravé. To, co jsem hledala během mnoha let zkoušení aerobiku, jogy a podobných cvičení – kterým jsem nepropadla a situaci řešila po svém – cvičila jsem doma a inspiraci hledala v různých časopisech. Spoustu „mých“ cviků nebo jejich obdobu jsem později našla v pilates.

Každá lekce mi vždy srovnala tu část těla, která bolela nejvíc. Bolavá záda od nošení malého syna, rameno, na kterém jsem celý den nosila těžkou kabelku, přeležený krk, apod. Díky pilates jsem zlepšila své pohybové návyky v běžném životě a naučila se pořádně dýchat. Navíc se nám lektorky v Elixíru věnovaly opravdu individuálně, opravovaly naše chyby a to vše s úsměvem. Tohle cvičení vypadá snadno, ale provést cviky správně rozhodně snadné není.

Po pár letech cvičení jsem si kolikrát na lekci říkala: to bych přeci zvládla i já – postavit se před lidi a vysvětlit, jak provádět cviky. Obzvlášť na lekcích v jiném studiu nebo ve chvíli, kdy přišla nová lektorka. Jakmile jsem se dozvěděla o rekvalifikačním kurzu, neváhala jsem ani minutu – pilates mě baví a ráda se o radost a potěšení ze cvičení podělím.

Martina Podborská

Školení

  • Pilates Institut Matwork Level I. Face Czech 1,3,6,/2011
  • Pilates Inspiration Day Hamr Sport Záběhlice 2/2012
  • Sobotní speciály Elixír studio
  • Problematika dolní končetiny My Pilates Academy 4/2012Dýchání My Pilates Academy 6/2012 (cid:m13d36269b8bmdae)
  • Anatomie My Pilates Academy 9/2012
  • Hluboký stabilizační systém My Pilates Academy 11/2012
  • Rekvalifikace pilates ŠKOLICÍ STŘEDISKO PhDr. OLGY HUSPEKOVÉ 2012/2013
  • Problémy ramenního pletence a horních končetin My Pilates Academy 4/2013
  • Základní manuální techniky SM systému 1C,D 2/2014
  • SM systém Bederní páteř 2/2014
  • SM systém Krční a hrudní páteř 3/2014
  • Pilates a pomůcky Školící středisko PhDr. Olgy Huspekové 4/2014
  • Hyperlordotické držení těla Školící středisko PhDr. Olgy Huspekové 5/2014

 

Kde učím

  • Elixír studio s.r.o. (www.elixirstudio.cz)
  • Cordus, Praha 6 (www.cordeus.cz)

 

Proč pilates

Dlouhodobě se zajímám o rehabilitační cvičení, čímž jsem se dostala také k pilates. Toto cvičení je prospěšné pro naše tělo i mysl. Cvičením dokážeme změnit často špatně zažité pohybové stereotypy. Nově získané dovednosti můžeme poté aplikovat do každodenního života a tak si ho prožít naplno a lépe.

 

Kontakt

PodborskaM@seznam.cz

Mgr. Dana Šachová

Školení

  • Aerobic Instructor 2. st., FISAF, 2003
  • Muscle Conditioning, FISAF, 2005
  • Balantes, FISAF, 2005
  • Aerobic and Group Fitness Instructor, FISAF, 2006
  • BMSA Cvičení v těhotenství, FISAF,2008
  • Bosu Core Diplom, Face Czech, 2011
  • Instruktor Pilates – Školicí středisko PhDr.Olgy Huspekové, 2012/2013

 

Kde učím

P1, P3, P 9

  • Cvičení a pilates pro těhotné
  • dance aerobic
  • bodystyling
  • Elixír studio, Vinohradská 70, Praha 3: Cvičení a pilates pro těhotné

 

Proč pilates

Celý život mám potřebu sportovat a vyzkoušela jsem různé druhy cvičení, nejprve jako cvičenka a postupně i jako cvičitelka.

Pilates cvičím od roku 2010. Po porodu mé dcery jsem zjistila, že obvyklým způsobem cvičení a posilování břišních svalů se mi nedaří vrátit se do původní formy. Rozhodla jsem se vyzkoušet pilates, a to v Elixír studiu, kde jsem našla nejenom nový styl cvičení, který mi pomáhá cítit se opět skvěle, ale také výborný kolektiv profesionálů.

Radana Štorkánová

Školení

  • 2011 – FACE CZECH ACADEMY Daniel Muller – Pilates Instruktor – Matwork I. – 1 / 2
  • 2012/2013 – posluchač ŠKOLICÍHO STŘEDISKA PhDr. OLGY HUSPEKOVÉ

 

Kde učím

VINCENT, Vinořské kulturní a vzdělávací centrum, Praha –Vinoř, Opočínská 364

 

Proč pilates

K Pilates jsem se dostala v roce 2006 v Elixír studiu a už jsem u něj zůstala. Po zkušenostech s fitkama a davovým cvičení Aerobiku apod. v Praze jsem konečně našla něco, co mě bavilo a nakonec mi pomohlo od bolestí zad, kterýma jsem trpěla ze sedavého zaměstnání a pak následně při péči o narozenou dcerku.

Po hodině Pilates jsem se cítila opravdu dobře. Uvolněná a protažená, navíc mě zaujalo, jak krásně jsem se odreagovala od každodenního stresu. Na rozdíl od hodiny Aerobiku, kde jsem přemýšlela, co koupit k večeři, u Pilates jsem musela přemýšlet nad svým tělem a správným provedením cviků. I když jsem navštěvovala skupinové lekce Pilates v Elixíru, líbilo se mi komorní prostředí malého počtu cvičících, kde jsme se téměř znali. Cvičení nebylo tak anonymní, ale příjemné a lektorka nás stihla opravovat, aby bylo cvičení účinné.

Bohužel za tu dobu jsem poznala, že není Pilates jako Pilates. Zvyklá na přístup z Elixíru jsem byla mnohokrát zklamaná, jak se cvičí Pilates jinde. Možná právě proto jsem se rozhodla ponořit se do tajemství této metody cvičení a hledat tu správnou cestu…

 

Kontakt

www.studiozp.cz

731 485 125

Jana Vaníčková

Školení

  • Certifikát Pilates Mat Instructor YLAB Švédsko
  • Certifikát Stott Pilates (Beginners, Intermediate, Advance), Praha
  • Pilates Method Putkisto, Helsinky
  • Stott Pilates Intensive Mat Work, Helsinky
  • Jeremie Perroud – Pilates pro tanečníky, Praha
  • Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – 2012, Školicí středisko PhDr, Olgy Huspekové

 

Pilates

  • Elixir studio, Praha 3
  • Yoga&Art studio, Břevnov, Praha 6
  • Dům Jogy, Praha 2
  • Individualni lekce Pilates, Pilates pro firmy

 

Tanec

ZUŠ Harmony, Dolní Břežany

 

Proč pilates

S Pilates metodou jsem se setkala již na konzervatoří a velice mě nadchla svou precizností, efektivností a účinností. Po škole jsem se potřebovala udržovat v kondici a tak jsem se začala věnovat Pilates víc a víc, neboť jsem věděla, že to funguje. Zlepšila se mi rovnováha, problémy se zády, které jsem z tancování měla dost zničené, kontrola pohybu a celkové uvědomění a porozumění vlastního těla. Velice mě to bavilo, tak jsem se rozhodla, že bych ráda tyto své zkušenosti předávála dál.

 

Kontakt

www.janavpohybu.com

Hana Vočková

Školení

Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – Školicí středisko PhDr, Olgy Huspekové

 

Proč pilates

Ještě před začátkem základní školy jsem začala hrát tenis. Ze začátku jsem to dělala zejména kvůli rodičům, ale postupem doby jsem si tenis opravdu oblíbila a trénovala jsem jak to nejvíc šlo. Vždycky jsem si přála hrát i na turnajích, ale bohužel moje koleno mělo jiný názor.V této době jsem začala chodit do Elixír studia cvičit a to mi pomáhalo v přípravě před tréninkem.

Bohužel stav kolene se zhoršoval, až jsem musela jít na operaci. Tenisu jsem se však nechtěla vzdát, a proto jsem se rozhodla, že budu tenis aspoň trénovat a využiji všechny svoje zkušenosti. V roce 2011 jsem absolvovala trenérský kurz III. třídy. Hned jsem začala trénovat děti v Tenisové škole Lucie Hrádecké a zjistila jsem, že mě to s dětmi moc baví.

Při tréninku děti jsem si uvědomila jak je potřebné právě některé cviky pilates aplikovat v hodinách tréninků. Proto jsem uvítala, že se otevřel kurz instruktora pilates s lektorkami pilates, se kterými cvičím – s Olgou Huspekovou a Evou Behenskou. Vzhledem k tomu, že mě baví práce s dětmi, v budoucnu bych ráda cvičila i pilates s dětmi.

Ing. Helena Čacká
Kelly Daines
Denisa Daines Francová
Simona Horychová
Jitka Jungmannová
Tereza Kicková
Bc. Renata Křivohlavá

Nutriční terapeut, výživový poradce a sportovní dietolog, masér, lektor TRX a hoopingu, pilates.

 

Vzdělání v oblastí cvičení a výživy:

  • 1. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy, obor – nutriční terapie
  • Mahra, Výživový poradce a sportovní dietolog – rekvalifikační kurz, (150 hod.)
  • EduSpa College, Masérský kurz – Havajská masáž ( Lomi Lomi )
  • EduSpa College,Masérský kurz – Masáž lávovými kameny (Hot Stones I)
  • EduSpa College,Masérský kurz -Thajská tradiční masáž
  • EduSpa College,Masérský kurz – Masérský kurz – Masáž obličeje lávovými kameny
  • Dexter academy,Masérský kurz – Masér pro sportovní a rekondiční masáže
  • Dexter academy,Masérský kurz – Liftingová masáž dolních končetin Anticelulitidová masáž + ozonový zábal
  • TRX® Group Suspension Training Course (GSTC), 2012
  • EuroGeeN – DNA analýza metabolických typů, 2012
  • Sport and Exercise nutrition, workshop London, 2012
  • Studijní cesta – pilates ve studiích, London, 2012
  • Hoopnotica ®,Hoopfit Level 1, 2013
  • Rekvalifikační kurz Pilates Instruktor, školicí středisko PhDr. Olgy Huspekové, 2013
  • Výukový pobyt – pilates studia, Los Angeles, 2013

 

Cvičení

  • TRX®
  • Hooping (Hoopnotica®)
  • Pilates

 

Proč pilates

Myslím si, že pilates by mělo být základní průpravou pro všechny sporty. Pokud neumíme správně zacházet se svým tělem, nedokáže dělat naplno žádnou pohybovou aktivitu.

Jiřina Levinská

Školení

Rekvalifikační kurz Instruktor pilates akreditovaný MŠMT, školící středisko PhDr. Olgy Huspekové, 2013
Rekvalifikační kurz Instruktor Poverjógy akreditovaný MŠMT, Power Yoga Akademie s.r.o., 2012

 

Kde učím

Praha 4, Jižní Město

 

Proč pilates

Ke cvičení jako takovému jsem se dostala, jako většina přes svá bolavá záda. Objevila úlevu ve cvičení a sama začala předcvičovat. Pilates mi pomáhá rozšířit mou nabídku cvičení. Již několik let cvičím Powerjógu a jsem s ní spokojená, jen pro starší klientky je powerjóga příliš dynamická. Když jsem objevila rehabilitačně vedené pilates, tak jsem se hned přihlásila na kurz. Jako největší přínos a obohacení vnímám diagnostiku cvičícího, protože když se člověk naučí dívat, tak lidem může lépe pomoct. Z důvodu povinné praxe jsem nabídla „ukázkové“ hodiny pilates a proto mám již teď nové klienty(ky) v oblasti seniorů i mladých lidí. Pilates mne baví, díky prvním úspěchům, čím dál víc.

 

Kontakt

jirina.levinska@quick.cz

Lenka Nováková

Školení

  • 2004 – seznámení s metodou pilates (Varšava)
  • 2005 – roční studium pedagogiky (Varšava)
  • 2008 – členka Corpus studia pilates v Bruselu
  • 2010 – instruktorka pro cvičení s dětmi (Brusel – Cvičení s krtečkem)
  • 2012 – tanečky pro předškoláky (Sportcentrum 10, Praha 10, Vršovice)
  • 2012/13 – instruktorské kurzy pilates Evy Blahušové a Olgy Huspekové
  • 2013 – projekt cvičení v parcích Prahy 10 (květen 2013)
  • 2013 – cvičení pro rodiče s dětmi (Sportcentrum 10, Praha 10, Vršovice)
  • Mezi sportovní výkony, kterých si vážím, patří: ½ maraton v Marakeši (čas 1hod. 37min.) – 2012, Výstup na Mt. Blanc – 2011

 

Proč pilates

Na tuto cvičební metodu jsem poprvé narazila ve Varšavě v roce 2004, kdy jsem se po narození syna snažila dostat opět do formy. Ve fitness centru, kam jsem chodila na klasický aerobic nabízeli i cvičení pod záhadným názvem pilates. Energie na hopsání při péči o dítko už moc nezbývalo, a tak jsem vyzkoušela toto rehabilitačně-posilovací cvičení, které se převážně odehrává na podložce. Chytlo mě to, protože po každé hodině jsem odcházela domů zpevněná, protažená, narovnaná a uvolněná. K mému překvapení jsem za tři měsíce viděla velké změny nejen na těle, ale i na duchu…. Po dvou letech jsem se s rodinou vrátila do Prahy a cvičení pilates na nějakou dobu přerušila.

Když se nám narodila dcera a my se přestěhovali do Bruselu, nastal čas pilates oprášit. V bruselském Corpus studiu jsem našla skvělé a kompetentní instruktory a instruktorky, kteří mě od začátku krok za krokem vedli a motivovali. Ve skupině nás bylo kolem 10 – 12 a většinou jsme se znali jmény. Rodinná a přátelská atmosféra byla pro studio, které se zaměřovalo téměř výhradně na výuku pilates typická. Čtyři roky uběhly jako voda a najednou tu byl čas na návrat do ČR.

To, co jsem se naučila v Corpus studiu v Bruselu a od zkušených cvičitelek Evy a Olgy, bych teď ráda předávala dál. Zvláště, když jsem sama na sobě vyzkoušela, jak metoda pilates funguje, v čem je tak jedinečná a co je důležité zdůraznit při cvičení, aby bylo efektivní.

Věřím, že i Vám toto cvičení pomůže zformovat tělo, posílit hluboký svalový stabilizační systém a dodá příjemný pocit uvolnění.

Hana Ondřejová

Školení

  • 2011 Masér pro sportovní a rekondiční masáže – Osvědčení udělené MŠMT ČR – DexterAcademy
  • 2011 Indická masáž hlavy – Antistresová masáž – Certifikát – DexterAcademy
  • 2011 Medová masáž – Certifikát – DexterAcademy
  • 2011 Manuální lymfodrenáž (mimo oblast zdravotnictví) – Certifikát – DexterAcademy
  • 2013 Cvičení pro těhotné – DexterAcademy
  • 2013 Rekvalifikační kurz Instruktora pilates akreditovaný MŠMT – 2012, Školicí středisko PhDr. Olgy Huspekové
  • 2014 Instruktor FITMAMI BASIC – cvičení pro maminky s miminky a malými dětmi
  • 2014 fitMAMI Inspiro Den (Ondřej Růžek – Bootcamp isnpirace pro outdoorové hodiny, Vít Živný – netradiční cvičební pomůcky, Hana Suberová – Power strečink, Dita Franková – Lekce fitMAMI kids a zapojení starších dětí)
  • 2015 Instruktor fitMAMI Baby – Cvičení s kojenci a batolaty – odborní granti školení MUDr. Blanka Keclíková a Mgr. Radka Vlachynská
  • 2015 Instruktor fitMAMI In-line – cvičení na bruslích – odborní granti Lucie Dubnová, Stanislav Duben – Inline Aerobic
  • 2015 fitMAMI Inspiro Den  (Eva Mackanič – Diastáza po porodu a pánevní dno, Hana Dvorská – zásobník cviků pro outdoorový trénink, Michal Elčkner – Inteligentní trenink, Michaela Polášková Komrsková – Využití overballů thera-bandů v tréninku, Radim Odtáhal a Pavel Haloun – Outdoorový funkční trénink)
  • 2016 fitMAMI Inspiro Den – Překážky jsou jen v hlavě (Street workout, David Rejl, Překážkový kruhový trénink, Nikola Bartáková, Zdravé koleno a chodidlo + využití tejpovani ve sportu, Novinky a netradiční formy posilování, Mirek Telecký)
  • 2016 fitMAMI Partner training aneb ve dvou se to lépe táhne (Mgr. Michal Elčkner a Sergiy Gayevsky)
  • 2016 FYZIO v pilates: LORDÓZA A VÝHŘEZ PLOTÉNEK  – Mgr. Jakub Mertlík – Elixír Akademie
  • 2016 Pilates festival
  • 1017 Pilates festival
  • 2017 Seminář: PILATES: krk, ramena, hrudník – Kateřina Růžičková – Elixír Akademie
  • 2017 Školení: Therabandy – Věra Havlová – Elixír Akademie
  • 2017 Seminář pánevní dno – držení těla – Daniel Muller –  IQ Pohyb

 

 

 

Proč pilates

Sportu se věnuji od malička. Věnovala jsem se gymnastice, hrála jsem závodně fotbal – nejdříve jako juniorka a od 15let 2. ligu žen. Po skončení „fotbalové kariery“ jsem se dále věnovala různým sportům. Orientální tanec… Pohyb patří do mého života. Kolem mě se pohybuje čím dál více lidí, kteří mají problémy s pohybovým aparátem. Problémy jsem měla i já. Pilates se zaměřuje na posílení hlubokého stabilizačního systému. Naučila jsem se vnímat své tělo, poslouchat ho a mít radost sama ze sebe. Záda, kyčle a kolena mě už nebolí. Pilates mě uchvátil natolik, že jsem se rozhodla absolvovat rekvalifikační kurz instruktora pilates u Olgy Huspekové a věnovat se cvičení naplno. Ráda budu své znalosti a zkušenosti předávat dál.

Zacvičit si se mnou můžete v Praze.

Nyní se věnuji cvičení maminek po porodu s přítomností dětí v RC Letná, Janovského 24, Praha 7 nebo u nás na zahradě v Kobylisích. Cvičení pro těhotné. Sledujte mé www stránky. Nebo mi napište dotaz na email anebo rovnou volejte.

Mým posláním je přinášet do života (lekcí) humor a radost. Připravit maminky na to, aby byly schopné vykonávat každodenní činnosti s lehkostí (bez bolestí). Aby měly radost samy ze sebe, byly spokojené, vyrovnané a hlavně FIT.

Těším se na Vás!

 

 

 

 

 

Eva Prostějovská
Jiřina Řezanková
Lucie Višková

Školení

  • 1996 masér pro sportovní a rekondiční masáže – osvědčení udělené MŠMT ČR
  • 2005 kurz cvičení pro těhotné, rodičky a gynekologicky nemocné ženy NCO NZO BRNO
  • 2007 poradce při kojení – NCO NZO Brno akreditované MZDR
  • 2011 školení wellnes.cz- E.Blahušové- kalanetika
  • 2013 rekvalifikační kurz Instruktor pohybové metody pilates akreditované MŠMT, školicí středisko PhDr. O. Huspekové

 

Kde učím

gynekologie MUDr. M. Sýkorové, Pardubice

 

Proč pilates

Pracuji v gynekologické ordinaci jako sestra a víc jak 10 let cvičím s těhulkama. Proto vím, jaké mají ženy urogynekologické ale i pohybové problémy. A to nejen těhotné. K pilates jsem se dostala asi před rokem. Měla jsem pocit , že bych měla zkusit něco úplně jiného něž step , dance… Sama jsem po gyn. operaci, a vyzkoušela si pozitivní účinek tohoto cvičení. Uvědomila jsem si problémy s držením těla a začala se cítit super!

Proto jsem se rozhodla naučit se správně metodu Pilates u O. Huspekové a E. Behenské a předávat tyto zkušenosti dál….

Pilates je opravdu pro každého!

Kdo nevěří, ať se přijde přesvědčit :-) S láskou k pilates

Hana Dudrová
Andrea Heckelová
Eva Ježová
Hana Kopecká
Ing. Eva Ostrá

Školení

Rekvalifikační kurz Instruktora Pilates akreditovaný MŠMT – 2014, Školicí středisko PhDr. Olgy Huspekové

 

Kde učím

Studio Cool Nedvědice (Vysočina)

ZŠ Rožná (Vysočina)

 

Proč pilates

K cvičení Pilates jsem se dostala skrze své vlastní problémy. Pracuji jako lektor a obchodník, tedy většinu času trávím v autě, nebo u počítače a k tomu se přidala v loňském roce autonehoda, která mi, mimo jiného, nadělila obrovské problémy s krční páteří.

Hledala jsem možnosti jak si pomoci – lékaře, fyzioterapeuty, maséry, ale vše bylo bohužel jen krátkodobé. Bylo mi doporučeno cvičit, ale „jak“ to už mi nikdo neporadil. Pátrala jsem tedy dál a při surfování po internetu jsem objevila Elixír studio, které mi vlilo do života doslovný elixír nové energie. Zato všem skvělým a empatickým lektorům – Olince, Evičce a Katce, velmi děkuji!!!

Protože jsem typ člověka, který všechno dělá naplno, přihlásila jsem se na instruktorský kurz a úspěšně jej absolvovala.

Prostřednictvím Pilates jsem se brzy dostala do formy a hlavně odstranila bolesti zad a páteře. Navíc se mi celkově upravilo držení těla a skvělým bonusem je nyní moje nové, štíhlejší a pružnější tělo. No řekněte, koho by to nenadchlo? :-)

Protože jsem člověk, který se o dobré věci rád podělí a tak jsem také učinila, již nyní mám kolem sebe okruh spřízněných duší, které pravidelně docházejí na mé lekce a společně se radujeme z každého dílčího pokroku a že jich je. J

Tedy, všichni kdo váháte, nevíte, nebo přemýšlíte, rozhodně přestaňte a najděte si dobrého instruktora ve svém okolí a KONEČNĚ začněte. Nikdy není pozdě!

A pozor, Pilates není jenom cvičení, je to životní styl a věřím, že Vás to naprosto uchvátí, tak jako mě.

S láskou a úctou k Pilates Eva

 

Kontakt

eva.ostra@seznam.cz

Eva Peroutková
Linda Lažová
Jana Sudová
Eva Zachová
Daniela Hrubešová
Martina Kovářová
Jana Malíková
Markéta Marešová
Petra Matoušková
Jana Nesvadbová
Aneta Junková
Iva Rašková
Lenka Rutová
Veronika Valová
Ivana Vinšová
Danuše Kamenická
Jiří Bouček
Filip Hanták
Mgr. Markéta Vobořilová
Anna Bělková
Simona Doubková
Mgr. Lucie Hierschová
Veronika Černá
Vendula Kotuzc
Jiřina Uldrichová
Mgr. Kateřina Růžičková
Mgr. Kateřina Terorde
Andrea Jelínková
Irena Nováčková
Vladimíra Straňavová
Lenka Mrázová
Ilona Gnidová
Daniel Pelnář
Renata Lažová

KONTAKT:

renata.praha@volny.cz

603 537 473

Místo: Praha

Dagmar Bartošová
Michaela Pramuková
Věra Hamtilová
Dagmar Krčilová
Oľga Königová
Radka Odehnalová

KONTAKT:

778 036 138

Místo: Velké Meziříčí

Erika Dalihodová
Petra Šafránková

KONTAKT:

776 724 466
petrasafry@seznam.cz.

 

Petra Čejková
Denisa Boučková
Dobrina Bartáková
Milada Červenková
Daniela Fajtová

KONTAKT:

daniela.fajtova@seznam.cz

724 881 258

Místo: Praha

Petra Kučerová
Zuzana Kulhánková
Marie Langerová
Miroslava Marešová
Jitka Mondscheinová
Ing. Zuzana Paulínyová

 

Před 9 lety jsem objevila cvičení Pilates. Postupně jsem zjišťovala, že mě toto cvičení nabíjí energií čím dál tím víc, pomáhá mi od bolesti zad. Od začátečnických cviků jsem se propracovala k nejvyšší verzi cviků a má láska k Pilates se prohloubila ještě víc.  A to byl impulz posunout se dál. Odhodlala jsem se toto úžasné cvičení předávat lidem. V únoru roku 2015 jsem ukončila kurz, stala se akreditovaným lektorem Pilates a jsem moc ráda, že můžu druhým pomáhat a zacvičit si s nimi.

Když se mě někdo zeptá, proč právě Pilates, odpovídám slovy, která pronesl J. H. Pilates:

„Tělesná zdatnost je prvním předpokladem štěstí!“

 „Jste tak mladí, jak ohebnou máte páteř.“

Pilatesův slib:

„Po deseti lekcích se budete cítit lépe , po dvaceti lekcích budete lépe vypadat a po třiceti lekcích budete mít nové tělo“.

 

Adéla Ondráčková
Alena Opltová
Zuzana Sadílková, DiS.

KONTAKT:

sadilkovazuzana@seznam.cz

775 610 751

Místo: Praha

Michaela Trnková
Jana Valešová
Pavla Píglová
Eva Švimberská
Pavlína Šimrová
Iva Valtrová

KONTAKT:

776 795 522
mail:   ivavaltrova@seznam.cz

 

 

Ivana Aulická
Zuzana Novotná

KONTAKT:

731 696 043
zuzanka.smile@volny.cz

Místo: Praha

Monika Juklová
Tereza Majerová
Martina Bartáková
Martina Krutská
Světla Smolová
Andrea Bařinková
Lenka Bílková
Světlana Allberg
Alena Krylová